Treff og årsmøtehelg februar 2014

Da har vi avviklet vårt vintertreff og årsmøte ved Sulitjelma hotell. Vi hadde en flott helg.

Fredags ettermiddag var det mulighet for basseng for de som ønsket det. Lørdag hadde vi lagt inn tur til ski/akebakke og det var flotte forhold her. Etter aking ble det lunch i storgamma til Sulitjelma Turistsenter - fantastisk god mat og flott gamme.

Etterpå var det tid for foredrag med Kari og mamma Helle før vi tok turen i basseng og badestamper. Til middagsbuffeten fikk vi flott underholdning og musikk fra gruppen Sveet like Chili.

Søndag ble årsmøte avviklet og vi hadde foredrag om PPT. Takk for en flott helg til dere som deltok 🙂. Bilder fra treffet i eget album

Referat/sammendrag fra Saltstraumen 2011

I februar 2011 hadde vi samling, foredrag og årsmøte ved Saltstraumen Hotell. 
Vi hadde foredrag med Atle Andreassen og Marte Wexelsen Goksøyr på lørdag. Marte viste filmen sin - Bare Marte - , og det var satt av god tid til spørsmål fra salen etter at filmen var ferdig.

Vi hadde bassengtilbud for de som ønsket det på ettermiddagen, og til kvelds var det middagsbuffe og sosialt samvær. Søndag var det først foredrag med Anita Tymi fra NFU og etter det hadde vi årsmøte i foreningen.

Ups & Downs hadde leid inn barnevakter på lørdag og søndag og det tror vi var et populært og nødvendig tilbud for at de voksne skulle få anledning til å delta mest mulig på foredragene.

Alt i alt tror jeg de som deltok syns det var et flott arrangement selv om det alltid er små ting man kunne gjort annerledes. Vi fikk stort sett gode tilbakemeldinger på evalueringsskjemaene som deltakerne ble oppfordret til å fylle ut.

Uten ris og ros er det vanskelig å se hva som er bra og hva som er mindre bra med slike arrangment. Takk til de som leverte inn skjema til oss🙂
.

Grethe Riber

Referat/oppsummering fra Junkerdal mars 2010

Jeg ønsker å starte med en takk til rektor ved Glomfjord Skole, Turid Solstrand. Hun hadde et flott foredrag for oss med tema overgang barnehage - skole.

Desverre var ikke forsamlingen som møtte så stor, pga syke barn blant de påmeldte. Det var 3 familier som ble rammet av sykdom, og det er jo synd. 

Vi var innlosjert i hytter og rom ved Junkerdal Turistsenter. Lørdag var det foredrag og tur i akebakke. Vi var jo heldig med uteværet. På kvelden var det middag og noen samlet seg til sosialt samvær i kafeen etterpå.

Søndag var det årsmøte og deretter opprydding og hjemreise.

Det var ikke så mange som deltok på årsmøtet heller, naturlig nok, da forsamlingen var liten i utgangspunktet.

En oppsummering i etterkant viser at innlosjering på hytter som her, ikke er det beste alternativet. Hvis hyttene hadde vært lokalisert rundt et felles samlingshus hadde det nok vært greit.

Folk ble ikke samlet til sosialt samvær på samme måte som om vi bodde på hotell. Nå som vi har prøvd flere alternative opplegg på årsmøter og treff, er nok konklusjon at hotell eller gjestegård hvor alle kan bo samlet det beste alternativ.

Vi får prøve å få til en slik lokalisering neste år 🙂.

Takk til de fremmøtte og så sees vi forhåpentligvis kanskje på treff i Mosjøen til sommeren om ikke før.

Bodø 14.03.10
Mvh
Grethe Riber

Referat fra Saltfjellet 2009

OPPSUMMERING AV TREFFET,
HELGEN 20. – 22. MARS, 2009.

v/Cathrine S. Birkelund

Sted: Polarsirkelen Høyfjellshotell, Saltfjellet

 

Dette treffet var i hovedsak planlagt for å få avviklet årsmøtet i Ups & Downs Nordland. Saltfjellet er omtrent midt i fylket, og gode erfaringer fra i fjor gjorde at vi valgte dette som møtested også i år. Den internasjonale dagen for Down Syndrom (DS) er 21. mars, så det passet godt å ha årsmøtet vårt denne datoen.

 

Det var i alt 11 familier påmeldt og én invitert foreleser. Av de 11 påmeldte meldte én familie avbud på grunn av sykdom. Vi var representert fra Herøy i sør til Narvik i nord, og var til sammen 40 stykker på det meste. Noen valgte å komme fredag og være til søndag, mens andre valgte å være tilstede kún lørdag.

 

Programmet startet lørdag, med årsmøte klokken 12.00. Etter vel gjennomført årsmøte gikk ordet til Marianne Tymi Gabrielsen. Hun har en bror med DS, og var i den forbindelse invitert for å dele erfaringer om hvordan det er å ha et søsken med DS. Hun hadde noen ord til ettertanke til oss foreldre. Senere på dagen samlet hun alle søsknene, og de fikk dele sine erfaringer.

 

Akebakken var også i år populær. Flere spektakulære aketurer ble gjennomført både av store og av små. Været var kjempefint, og folk så ut til å kose seg ute.

 

Etter akingen hadde hotellet ordnet med filmrom inne slik at de av ungene som ønsket det kunne se film. Dette ble kjempepopulært!

 

Hotellets peisestue ble flittig brukt, mest av de voksne, hele helgen. Stort rom med god plass til mange. Her hadde vi blant annet oppsummeringen søndag. Der kom det tilbakemeldinger om blant annet dette, som tas med til neste treff:

  • Bruke fredag som reisedag, å starte programmet tidligere lørdag.
  • Fin tid på året å ha treff.
  • Ha treffet litt lengre nord i fylket neste gang.
  • Positivt med mye tid til å være sosiale
  • Litt mer tid ute hvis mulig.
  • Gjerne litt faglig innhold i løpet helgen
  • Mulig å ordne med et slikt faglig innhold at vi kan få reisen dekket via NAV?

-           Søsken, tannhelse m. m.